Klok naar 24-uurs telling

Onderdelen behorende bij de uitrusting van de Prius Wagon, zoals audio, airco, cruise-control, instrumentarium, keyless-entry, en alles wat je erbij kunt kopen.
Gesloten
Gebruikersavatar
GT81

di 05 mar, 2013 14:13

Ik denk dat iedereen wel heeft staan klootviolen met de klok die per standaard een 12-uurs weergave heeft. Ik heb alles geprobeerd en het boekje tig keer doorgebladerd, maar kon de oplossing niet vinden. Toch maar even Toyota NL geraadpleegd, en die geven aan dat het niet mogelijk is eea te veranderen naar 24-uur.

Ik heb aangegeven dat ik het op zijn zachst gezegd raar vind, maar dat zal alsnog weinig oplossen. Zoek dus niet verder, want het kan gewoon niet :(.

Gebruikersavatar
superoscar
Lid
Lid
Berichten: 171
Lid geworden op: di 07 apr, 2009 9:08

di 05 mar, 2013 14:21

Ik wordt nog steeds door mijn collega's uitgelachen om die ouderwetse klok op het dashboard, met die kleine knopjes... en ik kan ze geen ongelijk geven, dat is echt achterhaald..
08-2012 - nu: Prius Wagon Aspiration
04-2009 - 08-2012: Prius II Tech

Gebruikersavatar
PriOkkie
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 3199
Lid geworden op: ma 07 sep, 2009 16:35
Locatie: Hilversum
Auto: 2012 Plug-In Executive

di 05 mar, 2013 14:32

Net als hun aandrijflijn. Liever een ouderwets klokje dan zo'n ouderwetse versnellingsbak waarbij je nog zelf moet schakelen. Of wat dacht je van een motor die blijft draaien als dat helemaal niet nodig is? Nee, uiteindelijk lachen wij het best. Gun ze nou dat ene pleziertje...
Afbeelding Plug-In Prius Executive 2012
Afbeelding Nazca Fuego 2008

Gebruikersavatar
GT81

di 05 mar, 2013 14:43

Er valt mee te leven, maar achterlijk is het eigenlijk wek. Volgens mij heeft het LCD-display namelijk wel gewoon de fysieke functionaliteit om door te tellen naar 24 uur. Het is dus puur softwarematig.

Gebruikersavatar
PriOkkie
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 3199
Lid geworden op: ma 07 sep, 2009 16:35
Locatie: Hilversum
Auto: 2012 Plug-In Executive

di 05 mar, 2013 15:11

Is het meest linker cijfer volledig 7-segments? Het kan best zijn dat aleen de rechter 2 segmenten aanwezig zijn zodat ie alleen maar een "1" kan weergeven. Voor de belangrijkste markten (Japan en de VS) is dat voldoende. Aan de andere kant hebben ze wel verschillende dashboards voor landen die mijlen willen zien, dus waarom dat klokje nou niet mee aanpassen aan de lokale markt? (En dan gelijk die stapgrootte van de CC op kilometers in plaats van mijlen inregelen... dat is pas irritant...)

Nou ja, zo erg is het ook allemaal niet. ;)
Afbeelding Plug-In Prius Executive 2012
Afbeelding Nazca Fuego 2008

Gebruikersavatar
gelukgehad
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 6967
Lid geworden op: do 28 aug, 2008 10:57
Locatie: Oude Leije..
Auto: Prius 2 BE 2008

di 05 mar, 2013 15:45

PriOkkie schreef: (En dan gelijk die stapgrootte van de CC op kilometers in plaats van mijlen inregelen... dat is pas irritant...)
Dat ben ik helemaal met je eens Oscar, we leven per slot van rekening in het metrisch stelsel tóch... en rekenen al tijden niet meer in mijlen , gallons etc, etc.Behalve dan die Engels sprekende landen dan, die zich maar niet aan willen passen aan de rest v.d. wereld :cry:
Prius II BE reflective blue 06-2008.>183.000 Km

Gebruikersavatar
Snarftoy

di 05 mar, 2013 15:55

Ik moet er na een maand ook nog steeds aan wennen.
Dacht dat ik ergens een foto had van display met veel tegenlicht erop.
Dan zie je alle elementjes (vind ik minder mooi....) maar goed dan kan je wel zien of de display het aankan...

Gebruikersavatar
GT81

di 05 mar, 2013 16:47

Hopelijk kan het en komt er een simpele software-upgrade. Tot die tijd ga ik maar batterijtjes in mijn horloge laten zeggen of een automaat kopen :).

Gebruikersavatar
Snarftoy

wo 06 mar, 2013 22:27

Nog even gekeken vanavond.
Maar de "1"van bijv 10.00 uur staat zo dicht tegen de snelheid van de cruisecontrol aan dat er geen ruimte is voor een 0 of een 2
Uren onder de 10 worden ook zonder voorloop nul weergeven. M.i. omdat er geen ruimte voor een 0 of 2 is..

Dus ook met een software update zal het niet kunnen...

Gebruikersavatar
GT81

do 07 mar, 2013 10:13

Das ist schade :(

Gebruikersavatar
Gautier
Lid
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: zo 08 jul, 2012 22:44

do 14 mar, 2013 19:04

Ja, in het documentje over demontage dat GT81 net heeft geplaatst in het subtopic 'Techniek http://www.toyota-tech.eu/HYBRID/HVDM/N ... 20+_NL.pdf, daar staat het bewijs van de stelling van Snarftoy op pagina 4: een plaatje met de display layout. Alleen een 1 op de eerste positie, geen 2 mogelijk.
Sinds 30 augustus 2012 berijder van een Prius Wagon Dynamic Business Royal met leer zwart/alcantara en MAK Zenith HS 16"velgen (exact hetzelfde als de Tavolo's van Toyota, alleen de prijs is lager)

Gebruikersavatar
ildcPrius

vr 15 mar, 2013 8:51

Daar was ik al een hele tijd achter toen ik eens de zon van achter op de display zag schijnen en duidelijk zag dat er alleen maar een I mogelijk was.
Ongelooflijk toch voor een auto van dat kaliber....

Gebruikersavatar
PriOkkie
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 3199
Lid geworden op: ma 07 sep, 2009 16:35
Locatie: Hilversum
Auto: 2012 Plug-In Executive

vr 15 mar, 2013 9:27

Waarschijnlijk heeft Toyota ergens in 1963 een contract voor onbepaalde tijd afgesloten met een lokale uurwerkfabrikant, waardoor ze nu 50 jaar later nog steeds dezelfde niet-meer-zo-futuristische-dashboardklokjes moeten monteren.
Afbeelding Plug-In Prius Executive 2012
Afbeelding Nazca Fuego 2008

Gebruikersavatar
Zilly
Actief Lid
Actief Lid
Berichten: 1757
Lid geworden op: do 18 mei, 2006 14:14
Locatie: Enghien

vr 15 mar, 2013 10:20

Je lacht daar mee, maar in een wagen zonder klokje, mis je het !
310.000 km met de P2
90.000 km met de P4

Gebruikersavatar
GT81

vr 15 mar, 2013 11:52

Ach, we kunnen altijd kiezen voor deze oplossing:

Afbeelding

Gesloten

Terug naar “Prius plus - Uitrusting & Acc.”

  • Informatie
  • Wie is er online

    Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast